Δελτίο Τύπου: Πρόγραμμα Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Π.Ι.). 2017-18

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις ανάγκες των νέων φοιτητών και αποφοίτων μας όσο και τις διεθνώς βέλτιστες πρακτικές υποστήριξής τους υλοποιούμε το Πρόγραμμα Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Π.Ι.).

Σκοπός του Προγράμματος είναι η έγκαιρη ενδυνάμωση και η υποστήριξη των νέων επιστημόνων στην πορεία της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν τις επαγγελματικές προοπτικές τους και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους καθιστώντας τον εαυτό τους χρήσιμο  στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον.

Το Πρόγραμμα Mentoring Π.Ι. αποτελεί μια σχέση συνεργασίας μεταξύ ενός έμπειρου επαγγελματία και ενός νέου ανθρώπου, λιγότερο έμπειρου, η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή εμπειριών, πληροφοριών και πρακτικών συμβουλών για ένα συγκεκριμένο τομέα απασχόλησης, δημιουργώντας ταυτόχρονα έδαφος εθελοντικής προσφοράς και συνθήκες αξιοποίησης γνώσης και εμπειρίας.

Στα τέσσερα χρόνια επιτυχούς εφαρμογής του Προγράμματος οι συνεργαζόμενοι mentors και mentees αποτελούν απτά παραδείγματα από τη μια ανθρώπων (mentees) που ωφελήθηκαν σε θέματα διαχείρισης της σταδιοδρομίας τους και από την άλλη ανθρώπων (mentors) που έγιναν πολύτιμη πηγή έμπνευσης και γνώσης και ωφελήθηκαν προσωπικά μέσα από την αύξηση του αισθήματος ικανοποίησής από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και τη χειροπιαστή προσφορά τους στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό και με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του 4oυ Κύκλου του Προγράμματος σας προσκαλούμε στην»Εκδήλωση για την ολοκλήρωση 4ου κύκλου (2016-2017) και την έναρξη 5ου κύκλου (2017-2018) του Προγράμματος Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 & ώρα 6.00 μμ στην Αίθουσα Συγκλήτου (Μεταβατικό κτίριο, 2ος όροφος) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και προσβλέπει στην ευαισθητοποίησή του στη δυναμική και την αξία του Mentoring τόσο για τους νέους ανθρώπους όσο και για την κοινωνία και τον κόσμο των επιχειρήσεων, καθώς και στην προσέλκυση νέων Μεντόρων που θα υποστηρίξουν τους φοιτητές και νεαρούς αποφοίτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους.

Κατεβάστε το Πρόγραμμα της εκδήλωσης

Comments are closed.